رکورد قبلیرکورد بعدی

" An Investigation of the Self-learning Levels of Specially Talented Students with Technology: The Example of Balikesir Province "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1055515
Doc. No : TL54632
Main Entry : Güneş, Burak Zeki
Title & Author : An Investigation of the Self-learning Levels of Specially Talented Students with Technology: The Example of Balikesir Province\ Güneş, Burak ZekiSatıcı, Ahmet Feyzi
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
Degree : Master's
student score : 2019
Note : 144 p.
Abstract : Bu araştırmada özel yetenekli öğrencilerin teknoloji ile birlikte kendi kendine öğrenme seviyelerinin ne ölçüde olduğu ve hangi faktörlere göre değişiklik gösterdiğinin incelenmesi amaçlanmıştır. Tarama modeline uygun olarak düzenlenen çalışmada aşağıdaki durumlara göre cevaplar aranmıştır. Özel yetenekli öğrencilerin teknoloji ile birlikte kendi kendine öğrenme seviyeleri ve bu seviyeleri oluşturan faktörlerden öz yönetim ve niyetli öğrenmenin öğrencilerin cinsiyetlerine, yaşlarına, bilim ve sanat merkezinde devam ettikleri programlara, sınıflarına, evlerinde bilgisayar bulunup/bulunmamasına, evlerinde internet bağlantısı bulunup/bulunmamasına, internete bağlanma sürelerine, interneti kullanım amaçlarına, herhangi bir eğitim platformuna üye olup/olmamasına ve bu eğitim platformunu kullanım sıklığına göre değişmekte midir? Araştırmanın evrenini Balıkesir ili Bandırma, Burhaniye ve Karesi ilçelerinde yer alan bilim ve sanat merkezlerine devam eden özel yetenekli tanısı almış 875, örneklemini ise yine bu öğrencilerin 521 tanesi oluşturmaktadır. Araştırmada Türkçe’ye uyarlanması, geçerlik ve güvenirlik çalışmaları Demir ve Yurdugül (2013) tarafından yapılmış Çocuklar için Teknoloji ile Birlikte Kendi Kendine Öğrenme Ölçeği (Teo ve diğ., 2010) kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen verilerle ilgili Kolmogorov-Smirnov normallik analizi, betimsel istatistikler, Mann Whitney U, Kruskal Wallis H ve Post-Hoc Testleri uygulanmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgular incelendiğinde özel yetenekli öğrencilerin teknoloji ile birlikte kendi kendine öğrenme seviyelerinin yaşlarına, devam ettikleri programlara, sınıf düzeylerine, evlerinde bilgisayar bulunup bulunmamasına, evlerinde internet bağlantısı bulunup bulunmamasına, internete bağlanma sürelerine, herhangi bir eğitim platformuna üye olup olmamalarına göre farklılaştığı tespit edilmiştir. Öğrencilerin yaşlarının, devam ettikleri programların ve sınıf düzeylerinin ileri olmasının, evlerinde bilgisayar ve internet bağlantısı varlığının, 4-6 saat internete bağlanmalarının, herhangi bir eğitim platformuna üye olmalarının lehine anlamlı farklılık görülmüştür. Teknoloji ile birlikte kendi kendine öğrenme seviyelerinin özel yetenekli öğrencilerin cinsiyetlerine, interneti kullanım amaçlarına ve eğitim platformlarını kullanım sıklığına göre farklılaşmadığı görülmüştür.
Descriptor : Educational technology
: Gifted education
Added Entry : Satıcı, Ahmet Feyzi
Added Entry : Marmara Universitesi (Turkey)
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2467862848_9045.pdf
2467862848.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
4.55 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟