رکورد قبلیرکورد بعدی

" The Effect of The Frequency Lowering Algorithm on Speech Recognition in Noise and Phoneme Perception in Patients with Cochlear Dead Region "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1055531
Doc. No : TL54648
Main Entry : Tanrıöven, Ali
Title & Author : The Effect of The Frequency Lowering Algorithm on Speech Recognition in Noise and Phoneme Perception in Patients with Cochlear Dead Region\ Tanrıöven, AliYumuşakhuylu, Ali Cemal
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
Degree : Master's
student score : 2019
Note : 102 p.
Abstract : Amaç: Bu çalışmada ölü bölgesi olan (CDR’li) ve ölü bölgesi olmayan (NCDR’li) işitme kayıplı hastalarda işitme cihazındaki frekans düşürmenin(FD) gürültüde konuşmayı anlama ve fonem algısı üzerindeki etkisini belirlemek amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: 16 CDR’li ve 21 NCDR’li işitme kayıplı hastaya işitme cihazında FD açıkken ve kapalıyken Fonem Algısı Testi ve Türkçe Matriks Testi uygulanmıştır. Katılımcılar 18-60 yaş aralığındadır. Bulgular: Her iki grupta FD faktörü ortalama Türkçe Matriks skorlarında, tüm ortalama fonem algısı tespit etme test skorlarında istatistiksel olarak anlamlı bir artış ortaya koymuştur. Her iki grupta FD faktörü ortalama fonem algısı tanıma skorlarında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık ortaya koymamıştır. Gruplar arasında ortalama Türkçe Matriks skorlarında, ortalama fonem algısı tanıma skorlarında ve 5 kHz hariç tüm ortalama fonem algısı tespit etme skorlarında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık gözlenmemiştir. Sonuç: Yüksek frekanslara doğru artan sensörinöral işitme kayıplı bireylere FD özelliği olan işitme cihazları tavsiye edilmelidir.
Descriptor : Audiology
Added Entry : Yumuşakhuylu, Ali Cemal
Added Entry : Marmara Universitesi (Turkey)
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2467866047_9077.pdf
2467866047.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
2.54 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟