رکورد قبلیرکورد بعدی

" A study on Key Audit Issues in the Independent Audit Reports of Public Joint Stock Companies: 2018 Analysis of BIST 100 Companies "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1055717
Doc. No : TL54834
Main Entry : Tezcan, Berfu
Title & Author : A study on Key Audit Issues in the Independent Audit Reports of Public Joint Stock Companies: 2018 Analysis of BIST 100 Companies\ Tezcan, BerfuÇıtak, Nermin
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
Degree : Master's
student score : 2019
Note : 137 p.
Abstract : Şirketlerin ulusal ve uluslararası piyasadaki ekonomik krizlere ve bu krizlerin yıkıcı etkilerine bağımlı olması onları bir dizi sistematik önlemler almaya yöneltmiştir. Dolayısıyla finansal bağlamda yaşanan sorunların önüne geçmek adına denetim alanında birtakım değişimler ortaya atılmıştır. Bu değişim bağımsız denetim raporlarını da etkilemiş olup şirketlerin gerçekleştirdikleri faaliyetler bağlamında, denetim alanında, yatırımcı veya ilgililere ihtiyaçlarına uygun, anlaşılabilir nitelikte bilgiler sunmak adına kilit denetim konularının bildirilmesi gerekli görülmüştür. Yapılacak olan bu çalışmada bağımsız denetim kavramı bağlamında “Halka Açık Anonim Şirketlerin Bağımsız Denetim Raporlarında Yer Alan Kilit Denetim Konularına Yönelik Bir Araştırma: BİST 100 Şirketlerinin 2018 Yılı Analizi” başlığı altında incelenecektir. Çalışmanın birinci bölümü girişe ayrılmış olup çalışma hakkında genel bir çerçeve sunulacaktır. İkinci bölüm de bağımsız denetim hakkında genel çerçeve çizilecek üçüncü bölüm de ise bağımsız denetimin kalitesi ve yapılış sürecine ilişkin bilgiler yer alacaktır. Dördüncü bölümde kilit denetim konuları ve yeni değişiklikler sunulacaktır. Sonuç bölümünde ise denetçi firmalar tarafından kilit denetim konularına yönelik bildirimler dahilinde BİST 100 şirketlerinin sektörel dağılım ve kilit denetim konularına yönelik veriler sunulacaktır.
Descriptor : Economics
: Finance
Added Entry : Çıtak, Nermin
Added Entry : Marmara Universitesi (Turkey)
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2469119762_9449.pdf
2469119762.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
1.92 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟