رکورد قبلیرکورد بعدی

" Veri işleme öğrenme alanının Ortaokul Matematik Ders kitaplarında işlenişinin öğretim programı açısından değerlendirilmesi "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1055772
Doc. No : TL54889
Main Entry : Sevim, Kübra
Title & Author : Veri işleme öğrenme alanının Ortaokul Matematik Ders kitaplarında işlenişinin öğretim programı açısından değerlendirilmesi\ Sevim, KübraÇanakçı, Orhan
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
Degree : Master's
student score : 2019
Note : 123 p.
Abstract : Bu araştırmada veri işleme öğrenme alanı kazanımlarının ortaokul matematik ders kitaplarında işlenişinin Ortaokul Matematik Dersi Öğretim Programı’nda programın öğrenme süreci, matematiksel beceriler, değerler eğitimi ve ölçme-değerlendirme yaklaşımları açısından incelemek amaçlanmıştır. Nitel araştırma yöntemiyle yürütülen bu çalışmada tarama modeli kullanılmıştır. Çalışma grubu ölçüt örneklem yöntemiyle belirlenmiş, mesleğinde en az üç yılı doldurmuş ve ilköğretim matematik öğretmenliği bölümünde lisansüstü eğitim almış veya almakta olan 7 matematik öğretmeninden oluşmuştur. Araştırmada 2018-2019 eğitim-öğretim yılında kullanılan Koza Yayınları’na ait 7. sınıf Matematik Ders Kitabı (Erenkuş ve Eren Savaşkan, 2018) incelenmiştir. Çalışmada İlköğretim Matematik Dersi Öğretim Programı dikkate alınarak araştırmacı tarafından hazırlanan Ortaokul Matematik Ders Kitabı Değerlendirme Formu kullanılmıştır. Katılımcılara değerlendirme formunu doldururken yardımcı olması için araştırmacı tarafından örnek bir değerlendirme formu hazırlanmıştır. Burada aynı ifadelere farklı anlamlar yüklenmesinin önüne geçilmiştir. Verilerin analizi betimsel analiz ile yapılmıştır. Daha önceden belirlenmiş kavramlara göre kodlama yapılmıştır. Değerlendirme formu tema ve alt temalarla oluşturulmuştur. Öğrenme süreci, matematiksel beceriler, değerler eğitimi ve ölçme değerlendirme olmak üzere dört tema oluşturulmuştur. Araştırma sonucunda ders kitabının veri işleme öğrenme alanına yönelik kısmı; öğrenme süreci, matematiksel beceriler ve ölçme değerlendirme temalarında çoğunlukla yetersiz bulunmuştur. Değerler eğitiminde ise katılımcılar tarafından yeterli bulunmuştur.
Descriptor : Mathematics education
Added Entry : Çanakçı, Orhan
Added Entry : Marmara Universitesi (Turkey)
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2469286675_9559.pdf
2469286675.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
4.49 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟