رکورد قبلیرکورد بعدی

" Sinema-seyirci Ve Küreselleşme Ilişkisi Açısından İstanbul'daki Alışveriş Merkezlerinde Film Izleme Deneyimindeki Değişim "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1056430
Doc. No : TL55547
Main Entry : Özbaşaran, Niyazi Can
Title & Author : Sinema-seyirci Ve Küreselleşme Ilişkisi Açısından İstanbul'daki Alışveriş Merkezlerinde Film Izleme Deneyimindeki Değişim\ Özbaşaran, Niyazi Canİlhan, Neşe Kaplan
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
Degree : Ph.D.
student score : 2019
Note : 325 p.
Abstract : Küreselleşmenin etkileri çok boyutludur. Bunlardan birisi de sinemadır. Türkiye'deki Film Endüstrisi; Yapım-Dağıtım-Gösterim koşulları, dijitalleşmenin getirdiği yeni teknolojiler ve Alışveriş Merkezleri (AVM)'nin gelişimi ile yakın ilişkilidir. AVM içerisinde işletmeciliğe odaklı çok salonlu sinema ağlarının yaygınlaşması ile sinema seyircisinin sinemaya gitme-film izleme deneyimlerinde farklılıklar oluşmuştur. Sinema salonlarının mekânsal özellikleri; izleyicileri, AVM'ler içinde, yüksek teknolojili, konforlu ve kolay ulaşılabilir bir film izleme deneyiminin içine çekmektedir. Bu nedenle çalışmada, küreselleşmenin kültürel düzlemdeki etkileri sinema seyircisi ilişkisi özelinde tartışılmış, AVM'lerin sinema izleyicisi için sahip olduğu mekânsal deneyime, teorik ve tarihsel perspektiften bakılarak küresel ve yerel sinema endüstrileri ilişkileri araştırılmıştır. Bu çalışmada AVM'lerdeki sinema salonlarının film deneyimi ve salon tercihlerindeki etkisini ortaya çıkarmaya yönelik olarak, İstanbul şehrinde Fenomenolojik (Olgubilimsel) nitel araştırma deseninden yola çıkılarak bir araştırma yapılmış, veriler niteliksel ölçme araçlarından biri olan derinlemesine görüşme yöntemi ile elde edilmiş ve betimsel ve içerik analizi sonucunda elde edilen bulgulara dayalı önerilerde bulunulmuş; sinemaya gitme deneyiminin düşünsel-sanatsal etkinlikten çok eğlence amaçlı bir etkinliğe dönüşüp dönüşmediği anlaşılmaya çalışılmıştır.
Descriptor : Arts management
: Cinematography
: Film studies
: Information technology
: Recreation
: Social research
Added Entry : İlhan, Neşe Kaplan
Added Entry : Marmara Universitesi (Turkey)
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2473783481_10875.pdf
2473783481.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
2.31 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟