رکورد قبلیرکورد بعدی

" Multi-Class Categorization of User-Generated Content in a Domain Specific Medium : Inferring Product Specifications from e-Commerce Marketplaces "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : English
Record Number : 1056821
Doc. No : TL55938
Main Entry : Uçar, Kemal Toprak
Title & Author : Multi-Class Categorization of User-Generated Content in a Domain Specific Medium : Inferring Product Specifications from e-Commerce Marketplaces\ Uçar, Kemal ToprakTümer, M. Borahan
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
Degree : Master's
student score : 2019
Note : 67 p.
Abstract : Pazaryeri, ürün ve envanter bilgilerinin çeşitli üçüncü taraflarca sağlandığı, katalog hizmetinin verildiği ve ödemelerin piyasa operatörü tarafından yönetildiği bir e-ticaret aracıdır. Pazaryerlerinin kullanımının artmasının bir sonucu olarak, e-ticaret olanağına şimdi herkes tarafından erişilebilmektedir. Bununla birlikte hem satıcı sayısı hem de ürün sayısı katlanarak artmıştır ve artmaktadır. Bu büyüme, “Ürün açıklaması, ürünün gerçek özelliklerini yansıtıyor mu?”, “Satıcı ürüne gerçekten sahip mi?”, “Bu ürün çevrimiçi satın almak için yasal mı?”, “Bu ürün doğru tür altında mı listeleniyor?” gibi bazı sorular sormamıza neden oluyor. Çoğu ülkede e-ticaret etkin olarak kullanıldığından, bu tür sorunlar yasal yaptırımlara veya satıcının etkinliklerinin tümüyle yasaklanmasına neden olabilir. Bu çalışmada, e-ticaret kullanıcısı tarafından oluşturulan içeriği kullanarak ürünün türünü belirleyen bir yöntem sunuyoruz, böylece belirli ürünlerin proaktif olarak kaldırılmasını otomatikleştiriyoruz. Yöntemimiz veri toplama, veri temizliği ve tür belirleme olarak üç ana işlemden oluşan bir sistem önermektedir. Bu çalışmada; yapılandırılmamış metni, yapay öğrenmeye hazır veri kümesi hazırlama aşamasında sözcüklerin vektörel temsillerine dönüştürüyoruz. Yapay zekâ modellerini yarım milyondan fazla ürün bilgisi içeren geniş bir metin yelpazesiyle eğitiyoruz. Son olarak, sonuçlarımızı farklı sınıflandırma algoritmaları ve vektör temsil yöntemleriyle karşılaştırdık. Sonuç olarak, ürün kategorilerinin kullanıcı tarafından oluşturulan, yazım hataları, özel noktalama işaretleri ve kısaltmalar içerebilen, denetlenmeyen bir e-ticaret sitesinden elde edilen bir metinden 0.86 F-score gibi performansla çıkartılabileceğini gösterdik.
Descriptor : Artificial intelligence
: Computer engineering
Added Entry : Tümer, M. Borahan
Added Entry : Marmara Universitesi (Turkey)
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2477260413_11652.pdf
2477260413.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
1.93 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟