رکورد قبلیرکورد بعدی

" Strategic Planning Studies in Local Governments in the European Union Compliance Process: A Case of Esenler Municipality "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1057235
Doc. No : TL56352
Main Entry : İşler, Oktay
Title & Author : Strategic Planning Studies in Local Governments in the European Union Compliance Process: A Case of Esenler Municipality\ İşler, OktayAcı, Esra Yüksel
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
Degree : Master's
student score : 2019
Note : 148 p.
Abstract : Günümüzde hızlı değişimlerin ve gelişmelerin yoğunlukla meydana geldiği yerel yönetim anlayışı ile devletin vazifelerinde de devamlı bir dönüşüm ve boyut büyümesi meydana gelmektedir. Özet olarak tasviri yapılacak olursa, toplumun isteklerine karşı hassas, iştiraklere değer veren, yerel, amaç ve öncelik sırasını oluşturmuş, hesap verebilen, şeffaf, daha küçük ancak daha dinamik bir kamu talebi dile getirilmiştir. Kamunun üretimden çekilmesi, düzenleyici ve denetleyici işlevinin güçlendirilmesi, özel sektör ve toplum ile paydaşlık ilişkisi geliştirilmesi yönetişim olgusu bağlamında öngörülmüştür. Avrupa Birliği’ne tam üyelik için çaba sarf eden ülkelerden biri olan Türkiye, Avrupa Birliği’nce kabul gören ve uygulamaya giren ilkeleri, AB’ye üyelik konusunda ciddi atılımlar yaparak benimsemeye çalışmaktadır. Küreselleşme ve demokratikleşme süreçlerinin de katkısıyla resmî kurumlarında yeniliğe giden Türkiye için Avrupa Birliği’nin yönergeleri, Türkiye’nin muasır medeniyet düzeyine ulaşabilmesi amacıyla önemli ve gereklidir. Araştırmada Türkiye’nin AB’ye üyelik için yapmış olduğu Kamu Yönetimi Reformu kapsamında, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik, verimli, hesap verilebilir ve şeffaf mali yönetimi sağlamak için kamuda stratejik planlama yönetimi anlayışının Avrupa Birliği’nin direktifleri ve bu durumun AB’ye üyelik sürecinde yerel yönetimlerin üstünde bıraktığı etkileri hususunda incelenmekte ve örneğin Esenler Belediyesi bünyesinde uygulanan anket çalışmasıyla stratejik planlama çalışmaları bakımından değerlendirme yapılmıştır.
Descriptor : Near Eastern studies
: Public administration
Added Entry : Acı, Esra Yüksel
Added Entry : Marmara Universitesi (Turkey)
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2485584559_12480.pdf
2485584559.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
3.17 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟