رکورد قبلیرکورد بعدی

" Assessment (Study and Adaptation) of Financial Leasing according to the Viewpoint of the Islamic Law: Turkey as an Example "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1058329
Doc. No : TL57446
Main Entry : Saka, Mahmut
Title & Author : Assessment (Study and Adaptation) of Financial Leasing according to the Viewpoint of the Islamic Law: Turkey as an Example\ Saka, MahmutCebecİ, İsmaİl
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
Degree : Master's
student score : 2019
Note : 181 p.
Abstract : Bu çalışmada finansal kiralama sözleşmesinin mahiyeti, ortaya çıkışı, türleri, olumlu ve olumsuz yönleri ele alınmaktadır. Bu işlemin operasyonel süreçlerini içeren sözleşmelere ve fıkhi yapısına değinilmekte finansal kiralamanın uygulama şekilleri ve fukahanın söz konusu akitle ilgili ele aldığı konular karşılaştırmalı olarak açıklanmaktadır. Ayrıca çağdaş fukahanın, fıkıh komiteleri/akademilerinin ve danışma kurullarının bu yöntemlerle ilgili fıkhi görüşleri ortaya koyularak her bir uygulama şekline dair fıkhi değerlendirme yapılmıştır. Son olarak Türkiye'deki finansal kiralama sözleşmesinin mevzuatı fıkhi açıdan incelenerek problemli olan maddeler tespit edilmeye çalışılmıştır. Bu maddelerle ilgili kadim ve çağdaş fukahanın görüşleri, varsa danışma kurullarının ve fıkıh komitelerinin/akademilerinin görüşleri zikredilmektedir.
Descriptor : Islamic studies
Added Entry : Cebecİ, İsmaİl
Added Entry : Marmara Universitesi (Turkey)
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2499374382_14661.pdf
2499374382.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
2.72 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟