رکورد قبلیرکورد بعدی

" İşyerinde Psikolojik Taciz (Mobbing) Mağdurlarının Benlik Algısı, Kariyer Planlaması, Duygu-Durumları Üzerine Bir Araştırma "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1058380
Doc. No : TL57497
Main Entry : Çıkman, Sincar Baver
Title & Author : İşyerinde Psikolojik Taciz (Mobbing) Mağdurlarının Benlik Algısı, Kariyer Planlaması, Duygu-Durumları Üzerine Bir Araştırma\ Çıkman, Sincar BaverGök, Sibel
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
Degree : Master's
student score : 2019
Note : 134 p.
Abstract : Mobbing (işyerinde psikolojik taciz), işyerinde hedef seçilmiş bir bireye bir ya da bir kaç kişi tarafından sinsi ve acımasız davranışların sistematik tarzda uygulanmasıyla gerçekleşen ve etap etap ilerleyen bir süreçtir. Hedef çalışan, psikolojik şiddete maruz kalmaktadır. Çalışma yaşamında kişinin işten soğumasını, performansının ve motivasyonunun düşmesini, iş ortamından uzaklaşmasını hedefleyen yasalara ve ahlaka aykırı tutum ve davranışlar bütünü olan bu sürecin, birey üzerinde birçok olumsuz etkisi bulunmaktadır. Kişinin iş hayatında başlayan bu kaos ortamı, eş zamanlı olarak bireyin sosyal ve özel, hayatını da oldukça olumsuz bir yönde etkiler. Mobbingin zararları, sadece bireylerle sınırlı değildir. Sürecin olumsuz etkileri, o işyerinde, örgüt bütününde, hatta toplumda hissedilir. Bu çalışmada mobbing kavramı, mobbingin tarafları, mobbing süreci ile kariyer planlaması, duygu-durum ve benlik algısı ilişkisi, sürecin etkileri literatür kapsamında detaylı olarak ele alınmaktadır. Mobbing sürecinin, mağdurların kariyer planlamaları, duygu-durumları ve benlik algıları üzerindeki etkileri değerlendirilmektedir.
Descriptor : Bullying
: Business ethics
: Education
: Occupational psychology
: Psychology
Added Entry : Gök, Sibel
Added Entry : Marmara Universitesi (Turkey)
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2499374434_14763.pdf
2499374434.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
1.90 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟