رکورد قبلیرکورد بعدی

" Farklı Yüzey Uygulama Yöntemlerinin Tamir Rezinlerinin Poliamid ProtezKaidesine Makaslama Bağlanma Dayanımı Üzerine Etkisi "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1058626
Doc. No : TL57743
Main Entry : Alaradi, Ahmad
Title & Author : Farklı Yüzey Uygulama Yöntemlerinin Tamir Rezinlerinin Poliamid ProtezKaidesine Makaslama Bağlanma Dayanımı Üzerine Etkisi\ Alaradi, AhmadGozneli, Rifat
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
Degree : Master's
student score : 2019
Note : 61 p.
Abstract : Amaç: Bu çalışmanın amacı, poliamid materyali yüzeyine uygulanan farklı yüzey uygulama yöntemlerinin, 2 farklı tamir akriliği materyalinin bağlanma dayanımlarına etkisini araştırmaktır. Materyal ve metot : Çalışmada 15 mm çapında ve 5 mm yüksekliğinde 100 poliamid silindir numune hazırlandı. Numunelerin yüzeylerinın bitiminde sırasıyla; 600, 800, 1000 ve 1200 gritli silisyum karbür kağıtlar kullanıldı. Yüzeye uygulanan uygulamalar; yüzey uygulamasız (C), alümina kumlama (AL), asetik asit uygulaması (AA), rezin primer uygulama (RP), asetik asit uygulaması + rezin primer uygulama (AR) (n=10, N=100) üzerine 2 farklı tip tamir akriliği (1. Otopolimerize, 2. Isı ile polymerize) kullanıldı. Disk şeklindeki tamir akriliği iç çapı 5 mm olan paslanmaz çelik kullanılarak 3mm yüksekliğindeuygulandı. Makaslama bağlanma dayanımı ölçümü, universal test cihazı Instron (SHIMADZU, Kyoto, Japonya) kullanılarak ve makaslama bağlanma dayanım kuvveti 0,5 mm/dak hızda kopma gerçekleşene kadar uygulandı. Kopma tipleri, taramalı elektron mikroskobu (SEM) kullanılarak incelendi. Ortalama ve standart sapmalar, iki yönlü değişkenlik analizi (ANOVA) ve ardından Tukey'in çoklu karşılaştırma testi ile analiz edildi (p<0.05). Bulgular: Kumlama ve astar uygulamasından sonra otopolimerize ve ısı polimerize arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark olduğunu görülmüştür (p<0.05). Otopolimerize için, asetik asit uygulaması ve astar uygulamasından sonra kontrol grubu ile gruplar arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulundu (p< 0.05). Sonuç: Poliamid protez bazlı malzemelerin asetik asit ile yüzey işlemi, kesme bağ dayanımını otomatik polimerize reline reçineye arttırmada etkili ve uygun maliyetli bir yöntemdir.
Descriptor : Acids
: Prosthodontics
: Resins
: Steel pipes
: Variance analysis
Added Entry : Gozneli, Rifat
Added Entry : Marmara Universitesi (Turkey)
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2501458685_15255.pdf
2501458685.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
2.28 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟