رکورد قبلیرکورد بعدی

" Exploring the Compatibility Between the Olympic Education Principles and the Objectives of Sport for Development and Peace "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1108428
Doc. No : TLpq2465820009
Main Entry : Otay, Yeliz
: Yılmaz, Semih
Title & Author : Exploring the Compatibility Between the Olympic Education Principles and the Objectives of Sport for Development and Peace\ Otay, YelizYılmaz, Semih
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
student score : 2019
Degree : Master's
Page No : 113
Abstract : Amaç: Bu araştırmanın amacı, Olimpizm değerleri ile şekillenen “Olimpik Eğitim” ilkelerinin, toplumsal kalkınmayı ve barış unsurunu, spor yolu ile desteklemeyi amaçlayan “Kalkınma ve Barış için Spor” hedefleri ile uyumluluğunun, ilgili kavramların fikirsel gelişimi, uygulama alanları ve uygulama sonrası değerlendirmeleri temelinde incelenmesidir. Gereç ve Yöntem: Bu çalışmada Nitel Araştırma Yöntemi kullanılmış, veri toplama ve analiz için olgubilim (fenomenoloji/phenomenology) deseni seçilmiştir. Amaçlı örnekleme yöntemi ile olgu ve olayların keşfedilmesi ve açıklanması hedeflenmiştir. Araştırma konusunu oluşturan kavramlar ile ilgili bilgi ve birikime sahip olduğu düşünülen kişiler ile yüzyüze görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Görüşme sonucu elde edilen veriler betimsel analiz yolu ile derlenmiş, içerik analizi yolu ile incelenmiştir. Bulgular: Yapılan analiz sonucunda, kavramsal çerçeveyi oluşturan beş ana başlık temelinde konumlandırılan 11 ana tema ve iki alt tema belirlenmiş ve açıklanmıştır. Sonuçlar: Olimpik Eğitim ile Kalkınma ve Barış için Spor kavram ve uygulamalarının birbirini tamamladığı; uygulamaların yöneltildiği hedef kitlenin süreçte aktif rol alması, söz konusu kavramlar ile ilgili politika belgelerinde kabul gören kararların uygulamaya etkin bir şekilde aktarılması, konuya paydaş olan tüm unsurların iş birliği ve koordinasyon içinde olması, sürdürülebilirlik ilkesinin her aşamada gözetilmesi, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin stratejik ortaklığının dengeli ve kavramlara eşit mesafede, aktif olarak sürdürülmesi gerektiği sonuçlarına varılmıştır.
Subject : Peace studies
: Physical education
: Sports management
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2465820009_17093.pdf
2465820009.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
1.75 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟