رکورد قبلیرکورد بعدی

" Quarternization and Antibacterial Applications of Poly(4-Vinylpiridin-Co-N-Vinylpyrrolidon) Copolymers Prepared by Using Alkylating Agents With Different Chain Lengths "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1108542
Doc. No : TLpq2466299910
Main Entry : Abdurrahmanoğlu, Suzan
: Gökkaya, Damla
Title & Author : Quarternization and Antibacterial Applications of Poly(4-Vinylpiridin-Co-N-Vinylpyrrolidon) Copolymers Prepared by Using Alkylating Agents With Different Chain Lengths\ Gökkaya, DamlaAbdurrahmanoğlu, Suzan
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
student score : 2019
Degree : M.Sc.
Page No : 78
Abstract : Patojenik mikroorganizmalar bulaşıcı hastalıklara yol açarak önemli halk sağlığı problemlerine sebep olabilmektedir. Hastalık oluşumunu önlemek ve hastalık oluştuktan sonra tedavisinde kullanmak üzere yeni etkin malzemelerin üretilmesi günümüzün en önemli konularından birisi haline gelmiştir. Bu tez çalışmasında, patojen mikroorganizmalara karşı kullanılabilecek suda çözünen kuarternize edilmiş lineer kopolimerlerin sentezlenmesi ve karakterize edilmesi amaçlanmıştır. Bu amaç için, ilk önce poli(4-vinilpiridin-co-n-vinilpirolidon) P(4VP-co-NVP) kopolimeri serbest radikal polimerizasyonu ile sentezlenmiştir. Elde edilen bu kopolimer, farklı zincir uzunluklarına sahip alkil halojenürler (bromoetan, 1-bromobütan, 1-bromohekzan, 1-bromodekan) ile kuarternize edilmiş ve her bir alkilleyici ajanla farklı kuarternizasyon derecelerine sahip polimerler üretilmiştir. Elde edilen kopolimer ve kuarternize kopolimerler, Jel Geçirgenlik Kromatografisi (GPC), Nükleer Manyetik Rezonans Spektroskopisi (NMR), Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektroskopisi (FTIR) ve Dinamik Işık Saçılması (DLS) teknikleri ile incelenmiştir. Kromatografi ve spektroskopi analizleri sonucunda P(4-VP-co-NVP) kopolimerinin ve kuarternize P(4-VP-co-NVP) kopolimerlerinin başarılı bir şekilde sentezlendiği görülmüştür. Elde edilen kuarternize kopolimerlerin +10 ile +32,5 mV aralığında zeta potansiyel değerlerine sahip olduğu bulunmuştur. Kuarternize kopolimerlerin antibakteriyel aktivite testlerinin yapılması için Escherichia coli (E. coli), Staphylococcus aureus (S. aureus) ve Pseudomonas aeruginosa bakterileri model olarak seçilmiştir ve agar kuyucuk difüzyon testi ile broth mikrodilüsyon yöntemleri uygulanmıştır. Kuarternize kopolimerlerin (1-bromodekan ile kuarternize edilmiş kopolimerler dışında) minimum inhibisyon konsantrasyonu değerlerinin E. coli’de 256 µg/ml ve Pseudomonas aeruginosa’da 128 µg/ml olduğu tespit edilmiş olup S. aureus’a karşı antibakteriyel aktivitesinin olmadığı bulunmuştur.
Subject : Microbiology
: Polymer chemistry
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2466299910_17321.pdf
2466299910.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
3.27 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟