رکورد قبلیرکورد بعدی

" A Research on the Mediating Role of Hope on the Relation Between Senior University Students’ Anxiety and Self Esteem "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1108700
Doc. No : TLpq2467856382
Main Entry : Gök, Sibel
: Yılmaz, Fatma Nur
Title & Author : A Research on the Mediating Role of Hope on the Relation Between Senior University Students’ Anxiety and Self Esteem\ Yılmaz, Fatma NurGök, Sibel
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
student score : 2019
Degree : Master's
Page No : 157
Abstract : Küreselleşme, ekonomideki yeniden yapılanma, siyasal reformlar ve son yıllarda yaşanan ekonomik krizler işsizliği önemsenecek boyutlara yükseltmektedir. Ülkemizde üniversite öğrencilerinin okul hayatlarının son bulması ve mezun olmaları ile gelecek endişesi ve bir iş sahibi olamama kaygısı başlamaktadır. Genç işsizlik oranlarının yüksek olması risk altında olan genç işgücü grubunun işsizlik kaygısını daha çok arttırmaktadır. Gençlerin istihdam sahasına ilk defa giriyor olmaları, onların dezavantajlı gruba dahil olmasına neden olmaktadır. Tecrübe eksikliğinin de getirmiş olduğu istihdam edilememe durumu, gençleri ekonomik, sosyal ve psikolojik sorunlarla karşı karşıya getirmektedir. Bu çalışmanın genel yaklaşımı, Türkiye’de genç işsizliğin, bireylerde ortaya çıkardığı psiko-sosyal problemlere odaklanmaktadır. Çalışmanın amacı, üniversite son sınıf öğrencilerinin kaygı düzeyleri ile benlik saygısı düzeyleri arasında umudun aracı rolünü incelemektir. Bununla birlikte katılımcıların kişisel özelliklerinin, söz konusu problemleri etkileme düzeyleri de tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde işsizlik kavramı, ikinci bölümde genç işsizlik, üçüncü bölümde işsizliğin birey üzerinde psiko-sosyal etkileri konusu ele alınmıştır. Araştırmanın son bölümünde ise 370 üniversite son sınıf öğrencisinden elde edilen veriler, SPSS 25.0 ve LİSREL 8.7 istatistik paket programları ile analiz edilmiştir. Son bölümde kaygı ile benlik saygısı ilişkisinde umudun aracı rolü ve sosyo-demografik değişkenler bakımından kaygı düzeyinde, benlik saygısında ve umutsuzluk düzeylerinde farklılık gösterip göstermediği araştırılmıştır. Pearson korelasyon analizi sonucunda kaygı ile benlik saygısı ilişkisinde umudun kısmı aracı rol gösterdiği saptanmıştır.
Subject : Occupational psychology
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2467856382_17630.pdf
2467856382.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
2.88 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟