رکورد قبلیرکورد بعدی

" Turkey and the world of employment, unemployment and labor Statistics Statistical methods they Ile Investigation of Compliance "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1108883
Doc. No : TLpq2469081432
Main Entry : Çilingirtürk, Ahmet Mete
: Nergiz, Gülin
Title & Author : Turkey and the world of employment, unemployment and labor Statistics Statistical methods they Ile Investigation of Compliance\ Nergiz, GülinÇilingirtürk, Ahmet Mete
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
student score : 2019
Degree : Master's
Page No : 117
Abstract : Türkiye’de işsizlik oranları hızla artarken, istihdam ve işgücü oranlarında azalmalar olmaktadır. Bunun tam tersi de olabilir; işsizlik oranları azalış gösterirken, istihdam ve işgücü oranlarında artış gözlenebilir. Dünyada da işsizlik, istihdam ve işgücü oranları sürekli olarak değişkenlik göstermektedir. Dünyada işsizlik oranları artarken, bazı ülkelerde tam tersine azaldığı tespit edilmiştir. Aynı şekilde dünyada istihdam oranları artarken birçok ülkede tam tersine düşüşler yaşanmaktadır. Bu noktada dünya ile uyumlu olup olmadığını tespit etmek önem arz etmektedir. Dünyadaki trende uyumlu hareket etmesi, ülkede yaşanan krizlerin ve olayların nedenlerini net bir şekilde tanımlamak ve ortaya koymakta etkili olmaktadır. Bu nedenle bu araştırmada da Türkiye ile dünya istatistiklerine göre işsizlik, istihdam ve işgücü oranlarının uyumlu olup olmadığı uyum katsayıları ile incelenmesi hedeflenmiştir. Ayrıca, dünya ile birlikte bazı seçilmiş grup ülkelerin de Türkiye işsizlik, istihdam ve işgücü verilerinin uyumlu olup olmadıkları incelenmiştir.
Subject : Labor economics
: Labor relations
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2469081432_17996.pdf
2469081432.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
47.46 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟