رکورد قبلیرکورد بعدی

" Ters yüz sınıf modelı̇ ı̇le Tasarlanan matematı̇k dersı̇nı̇n 7. sınıf öğrencı̇lerı̇nı̇n akademı̇k başarısı üzerı̇ne etkı̇sı̇nı̇n ı̇ncelenmesı̇ "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1109933
Doc. No : TLpq2476871447
Main Entry : Kalafat, Hüseyin Zafer
: Kenan, Seyfi
Title & Author : Ters yüz sınıf modelı̇ ı̇le Tasarlanan matematı̇k dersı̇nı̇n 7. sınıf öğrencı̇lerı̇nı̇n akademı̇k başarısı üzerı̇ne etkı̇sı̇nı̇n ı̇ncelenmesı̇\ Kalafat, Hüseyin ZaferKenan, Seyfi
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
student score : 2019
Degree : Master's
Page No : 122
Abstract : Teknolojik gelişmeler ve bu gelişmelerin toplum ve çocuklar üzerinde yarattığı yeni durumlar eski öğretim modellerinin işlevini her geçen gün yitirmesine neden olmuştur. Bu durum yeni öğretim modellerini geliştirmenin ve bunları öğrenciler üzerinde sınamanın önemini artırmıştır. Bu araştırmanın amacı, içinde teknolojik bileşenleri barındıran ve yapılandırmacı yaklaşım uygulamalarını destekleyen TYS öğretim modelinin öğrencilerin matematik başarıları üzerine etkisini incelemektir. Bu doğrultuda, nicel araştırma yöntemine uygun olarak ön test - son test kontrol gruplu yarı deneysel araştırma modeli kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubu seçkisiz olmayan atama ile İstanbul Sarıyer ilçesinde yer alan İTO Yeniköy Mehmetçik Ortaokulu’nun 7. sınıf öğrencileri arasından oluşturulmuştur. Çalışma grubu deney ve kontrol gruplarından oluşmaktadır. Her bir grupta 27 kişi olmak üzere çalışmada toplamda 54 katılımcı yer almaktadır. Araştırmanın uygulama süreci 6 hafta boyunca “Cebirsel İfadeler ve Denklemler” konusunu kapsayacak şekilde sürdürülmüştür. Kontrol grubunda geleneksel öğretim modeli uygulanmıştır. Deney grubunda ise TYS öğretim modeli temel alınarak dersler işlenmiştir. Deney grubndaki ders işleyişine grup çalışması, tartışma, problem çözme, işbirlikli öğrenme ve akran öğretimi gibi farklı öğretim modelleri de dâhil edilmiştir. Deney grubu öğrencilerinin izleyebilmeleri için 9 adet ders videosu çekilip Youtube üzerinden paylaşılmıştır. Veriler araştırmacının hazırladığı açık uçlu sorulardan oluşan “Akademik Başarı Testi” ile toplanmıştır. Verilerin analizinde, deney ve kontrol grubunun grup içi ön test ve son test puanları arasında anlamlı bir fark olup olmadığına ilişkin ilişkili örneklemler için t-testi kullanılmıştır. Elde edilen verilere göre, deney ve kontrol grubunun her ikisinin de son test puanlarının ön test puanlarına göre anlamlı bir şekilde arttığı görülmüştür. Deney ve kontrol grubunun son test puanları arasında anlamlı bir farklılaşma olup olmadığının belirlenmesi için tek yönlü ANCOVA testi kullanılmıştır. Yapılan analizin sonucunda deney grubu ile kontrol grubunun son test puanları arasında deney grubu lehine anlamlı bir fark olduğu görülmüştür. Bu sonuç TYS modelinin matematik öğretiminde doğru ve etkin şekilde kullanıldığında olumlu sonuçlar verebileceği şeklinde yorumlanabilir.
Subject : Mathematics education
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2476871447_20092.pdf
2476871447.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
1.93 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟