رکورد قبلیرکورد بعدی

" Yapılandırmacı Yaklaşımla Tasarlanan Gerçekçi Matematik Öğretiminin Erişi Öğrenme Kalıcılığı Ve Öğrenci Görüşleri Üzerindeki Etkisi "


Document Type : Latin Dissertation
Language of Document : Turkish
Record Number : 1111630
Doc. No : TLpq2499374866
Main Entry : Cengizhan, Sibel
: Özer, Sabiha
Title & Author : Yapılandırmacı Yaklaşımla Tasarlanan Gerçekçi Matematik Öğretiminin Erişi Öğrenme Kalıcılığı Ve Öğrenci Görüşleri Üzerindeki Etkisi\ Özer, SabihaCengizhan, Sibel
College : Marmara Universitesi (Turkey)
Date : 2019
student score : 2019
Degree : Master's
Page No : 125
Abstract : Bu araştırmada 7. Sınıf ‘Yüzdeler ve Faiz’ konusunun öğretiminde, yapılandırmacı yaklaşımla tasarlanan gerçekçi matematik öğretiminin, erişi, öğrenme kalıcılığı ve öğrenci görüşleri üzerindeki etkisi incelenmiştir. Araştırma 2016-2017 eğitim-öğretim yılı ikinci döneminde, İstanbul ili Pendik ilçesinde yer alan Elka Ortaokulunda bulunan 52 yedinci sınıf öğrencisi ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma, nitel ve nicel araştırma yöntemlerinin bir arada kullanıldığı karma modeldedir. Araştırmanın nicel verilerinin toplanmasında gerçek deneme modellerinden, ön test-son test kontrol gruplu model kullanılmıştır. Araştırma sürecinde deney grubuna yapılandırmacı yaklaşımla tasarlanan gerçekçi matematik eğitimi ile öğretim gerçekleştirilirken, konrol grubuna MEB’in vermis olduğu kitaplarda yer alan etkinlikler ile öğretim gerçekleştirilmiştir. Araştırmada öğrencilerin başarılarını ölçmek adına araştırmacı tarafından 30 soruluk yüzdeler faiz başarı testi oluşturulmuştur. Hazırlanan bu testin kapsam geçerliği sağlandıktan sonra, güvenilirliğini saptayabilmek için araştırmacı tarafından Elka Ortaokulundaki 8. Sınıfta eğitim gören daha önce bu dersi almış olan 100 kişilik pilot bir gruba uygulanmıştır. Akademik başarı testinin güvenirliğini belirleyebilmek için madde analizi yapılmış, madde analizlerinin sonuçlarına göre ayırt ediciliği düşük dört soru testten çıkartılarak 26 soruluk akademik başarı testi hazırlanmıştır. Hazırlanan başarı testi deney ve kontrol gruplarına uygulama öncesi öntest, uygulama sonrasında sontest ve 3 ay sonra kalıcılık testi olarak uygulanmıştır. Ayrıca deney grubu öğrencileri ile uygulamalardan sonra yarı yapılandırılmış görüşme gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda deney ve kontrol gruplarının sontest ve kalıcılık testleri Mann Whitney U testi ile değerlendirilmiştir. Deney grubuna uygulanan yapılandırmacı yaklaşım temelinde tasarlanan gerçekçi matematik öğretiminin akademik başarı ve öğrenme kalıcılığını artırdığı, öğrencilerin derse karşı düşüncelerini olumlu yönde etkilediği sonucuna ulaşılmıştır.
Subject : Mathematics education
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
2499374866_23479.pdf
2499374866.pdf
پایان نامه لاتین
متن
application/pdf
2.31 MB
85
85
نظرسنجی
نظرسنجی منابع دیجیتال

1 - آیا از کیفیت منابع دیجیتال راضی هستید؟